Marttayhdistys

Tervetuloa Outokummun Viuruniemen Marttayhdistyksen sivulle!

Martat ovat toimineet Viuruniemessä aktiivisesti jo vuodesta 1936 lähtien. Marttoja on Viuruniemessä kaikenikäisiä, kokoisia ja näköisiä ja heitä kaikkia yhdistää yhdessä tekemisen meininki ja halu marttailun lisäksi vaikuttaa Viuruniemen kylän, ihmisten ja perheiden hyvinvointiin. Ulla Kervisen kokoama Viuruniemen marttojen historiikki vuodelta 2011.

Vuoden 2022 alussa jäseniä yhdistyksessä on yhteensä 35. Jäsenet saavat oman kylän toiminnan lisäksi myös monia valtakunnallisia etuja kuten alennuksia alueen kaupoissa ja valtakunnallisista marttatuotteista sekä marttalehden, joka ilmestyy seitsemän kertaa vuodessa. Lehden aiheita ovat mm. ruoka, kotipuutarha, kodinhoito ja kestävä kehitys. Lehdessä on hyviä reseptejä, siivousvinkkejä ja käsityöohjeita. Samoja asioita löytyy ”martta-taskussa” sovelluksesta, jonka voi ladata sovelluskaupasta puhelimelle maksutta. Pohjois-Karjalan martoilla on paljon erilaista toimintaa, joihin voi mennä mukaan. Ohessa linkki www-sivulle, josta tapahtumat löytyvät: http://www.martat.fi/pohjois-karjala/tapahtumat. Oman yhdistyksemme tapahtumia ja muuta tietoa kotisivuiltamme: https://www.martat.fi/marttayhdistykset/outokummun-viuruniemen-marttayhdistys-ry/.

Tapahtumista ilmoitamme toimintakalenterin ohella myös kylän ja marttojen nettisivulla sekä kylän Facebook-sivulla ja/tai tekstiviestillä.

Piirakkapajalla Joensuussa v. 2022

Jos marttailu kiinnostaa ja haluaisit mukaan toimintaamme, voit kysellä lisätietoja puheenjohtaja Ulla Kerviseltä (p. 0400 836 311). Jäseneksi ilmoittautuminen on vaivatonta marttayhdistyksen kotisivulla olevan linkin kautta. Lomakkeeseen merkittävä marttayhdistyksen nimi: Outokummun Viuruniemen marttayhdistys ry

Historiikki

Toimihenkilöt kaudella 2022 – meidät kaikki tavoittaa sähköpostilla viurunmartat(at)gmail.com

Marttayhdistyksen puheenjohtaja
Ulla Kervinen
0400 836311

Muut hallituksen jäsenet: Johanna Numminen (varapj), Maaret Kaksonen (siht., nettisivujen ylläpito ja viestintä), Tuija Kervinen (rahastonhoitaja), Marja-Terttu Vartiainen, Annukka Tiitinen, Kukka-Maaria Piippo.

Martta-apu ja astioiden vuokraus

Martat avustavat tapahtumien ja juhlien järjestämisessä ja tarjoilussa
Tuntiveloitus jäsenille 10 € ja muille 20 €

Kahviastiasto n. 40 hengelle (lusikat, kupit, lautaset, kahvilautaset, kermakot, sokerikot)
Marttayhdistyksen jäsenille: 10 € ja muille 20 €.

Yhden pannun kahvinkeitin, pannu ja kahden pannun lämpölevy.
Marttayhdistyksen jäsenille: 5 € ja muille 10 €

Ota yhteyttä Tuija Kerviseen, p. 050 371 6716.